30-day squat challenge

Dat een bureaujob niet bevorderend is voor je conditie, dat weet iedereen. Zo kwam het dat ik het in het voorjaar tijd vond voor wat extra beweging. Lopen vind ik persoonlijk maar niks en aangezien de sportschool ook niet aan mij besteed is, besloot ik op het internet rond te zoeken naar een goed alternatief. Zo kwam ik uit bij de 30 day squat challenge, een schema waarbij je opbouwt in het aantal squats en dat bovendien maar 30 dagen duurt, dat leek me wel iets voor mij.

Squats_keep calm

Voor wie niet weet wat squats zijn, even een filmpje:

De eerste dagen waren toch even wennen, die beenspieren gebruikte ik duidelijk nooit! Toch vond ik dit wel het minste wat ik iedere avond kon doen aan beweging dus hield ik vol. Squats zijn bovendien perfect te combineren met tv kijken, zo keek ik het journaal en deed ik ondertussen mijn dagelijkse portie squats. Het excuus dat je geen tijd hebt voor squats gaat bij deze dus niet op!

Naarmate de maand vorderde ging het steeds beter en begon ik het zelfs leuk te vinden. Tot de laatste dagen… Het aantal squats per dag liep behoorlijk op en ik slaagde er niet meer in om ze in 1 keer na elkaar te doen. ’s Ochtends heb ik gelukkig meestal nog enkele minuutjes over vooraleer ik de deur uit moet dus begon ik de squats te verdelen door de dag heen.

Voor mij is de squat challenge dus de ideale manier om toch een beetje extra te bewegen zonder dat ik de deur uit moet. Bovendien is het ook perfect te doen tijdens de herfst en de winter dus meer moet dat niet zijn. Ondertussen is het al enkele maanden geleden dat ik deze challenge deed en is de vakantie voorbij dus misschien moet ik maar eens overwegen om er terug aan te beginnen vooraleer ik onderuit zak in de zetel met een fleece dekentje!

Voor wie geïnteresseerd is in de challenge:

squats

 

Heb jij nog goede tips om meer te bewegen?

Advertenties

2 gedachtes over “30-day squat challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s