Onze eerste kerstboom

Nu de sint en zijn pieten terug naar Spanje zijn vertrokken werd het hoog tijd om de kerstboom boven te halen. Vorig jaar waren we tijdens de feestdagen op vakantie in Tenerife dus hadden we nog geen kerstboom in huis. Begin januari kochten we via Collishop een Boulder Spruce, een beetje een gek zicht natuurlijk om in januari met een kerstboom aan de kassa te staan maar nu waren we op zijn minst al gedeeltelijk voorbereid op Kerstmis 2014! Een plastic kerstboom dus, omdat ik vrees dat een echte voor te veel vuil zou zorgen en dan is de kerstvreugde voor mij snel voorbij.

boom
De boom!

Eerst wou ik wachten met het boven halen van de kerstboom tot 7 december omdat de lieve sint dan pas het land uit is maar wegens praktische redenen besloten we om de boom op 6 december van het zolder te halen.

Begin november hadden we de versiering bij elkaar gezocht dus we konden meteen aan de slag!

Versiering: check!
Versiering: check!

Nadat we alle decoratie voorzien hadden van een haakje begonnen we de boom te versieren door er eerst de lichtjes in te hangen en daarna een zilveren slinger:

boom2

Daarna kon het leuke werk beginnen, de ballen, pegels en andere versieringen toevoegen! De kleuren die we kozen voor onze boom zijn wit, goud en blauw, zowel mat als glanzend. Voor de verlichting gingen we voor eenvoudige witte lichtjes die je op verschillende standen kan instellen, bv. snel knipperend, afwisselend aan en uit, zachtjes dimmend, …

boom3
Het eindresultaat! We hadden nog wat versiering over maar dat is ideaal als backup voor mochten er ongelukjes gebeuren!

De onderkant van de boom is een eenvoudige metalen poot, niet zo gezellig dus. Daarom kochten we een nep sneeuwdeken en heerlijk zachte verenslingers. Of het echt een witte kerst wordt weten we nog niet maar binnen kunnen we alvast genieten van een sneeuwtapijt!

boom4

Naast de klassieke kerstballen en pegels hebben we niet veel decoratie toegevoegd, al mochten enkele uiltjes en sterren natuurlijk niet ontbreken:

pizap.com14181227172251

Ik stond ervan verbaasd hoe snel we klaar waren met de kerstboom in elkaar steken en versieren, vroeger dacht ik altijd dat je hier zeker een halve dag mee bezig was maar binnen 2 uurtjes was alles klaar!

Het aftellen naar Kerstmis kan nu echt beginnen, nog 13 dagen en het is zover!

Staat bij jou de kerstboom al?

Advertenties

Een gedachte over “Onze eerste kerstboom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s