Review: Body&Bess facial scrub & hand lotion

In december zat er een pakketje bij het maandblad Vitaya dat meteen mijn aandacht trok: een facial scrub en hand lotion van Body&Bess. Ik had hier en daar al iets over het merk gelezen dus wou de producten zeker eens proberen.

doosje

De producten zijn gemaakt op basis van frambozenpitolie wat niet alleen goed zou zijn voor de huid maar eveneens zorgt voor een heerlijke geur. In het doosje zitten 2 tubes van 75 ml, ideaal om de producten lang genoeg te kunnen uitproberen en perfect voor onderweg of tijdens een weekendje weg.

producten

De handlotion testte ik 2 maanden uit, in deze periode probeerde ik zo weinig mogelijk andere handcrèmes te gebruiken om goed het effect te merken van deze lotion. Door de kou van de afgelopen weken waren mijn handen uitzonderlijk droog dus was ik heel benieuwd of deze hand lotion voldoende verzorging zou kunnen bieden.

creme

De hand lotion heeft een dikke crème textuur, de naam lotion vind ik bij deze dus wat minder gepast aangezien ik bij een lotion meteen het idee krijg van een luchtige, snel intrekkende crème. De crème smeert goed uit maar is dus merkelijk dikker dan een lotion en laat de eerste 5 minuten een vettig laagje achter op je handen. Doordat ik de crème ook gebruikte op het werk was dit niet altijd even handig doordat ik dan met redelijk vettige handen verder moest typen en dit al eens voor plekken kon zorgen (gelukkig verdwenen deze ook weer), wel ideaal dus om ’s avonds voor het slapen aan te brengen zodat de crème goed kan intrekken.

Daarnaast heeft de handcème een zeer lichte en subtiele zoete frambozengeur, aangenaam en verfrissend! De crème zorgt voor gehydrateerde handen maar kon mij helaas verder niet bekoren. Zelfs na wekenlang dagelijks gebruik bleef ik droge plekjes hebben die wel verdwenen door andere handcrèmes te gebruiken. Op zich dus geen slechte handcrème maar als je echt droge handen hebt dan denk ik dat je toch naar een andere crème op zoek zal moeten!

Nog even de plus- en minpunten op een rij:

+ aangename frisse frambozengeur
+ smeert goed uit
+ verzorgt de handen zolang deze niet te droog zijn
+ zuinig in gebruik

– dikke textuur die een vettig laagje achter laat op de handen
– droge plekjes bleven droog
– duur in verhouding met wat het doet (een flesje van 150 ml kost €24,95)

Over de facial scrub ben ik heel wat positiever! Bij de scrub merk je nog meer dat het een product is op basis van frambozenpitolie, de scrub is rood en bevat kleine scrubdeeltjes die ideaal zijn voor op het gezicht. De scrub gebruik ik 1 à 2 keer per week en geeft een gereinigd en verzorgd gevoel zonder de huid uit te drogen of trekkerig te maken. Dit product ruikt nog frisser dan de hand lotion en heeft een heerlijke frambozengeur. Deze facial scrub gebruik ik nog steeds met veel plezier en vind ik zeker de moeite waard.

scrubEen overzicht van de plus- en minpunten van de facial scrub:

+ frisse, zoete frambozengeur
+ zuinig in gebruik
+ mild voor de huid zonder deze uit te drogen of trekkerig te maken

– niet erg budget (een flesje van 75 ml kost €29,95)

Conclusie: de handcrème zou ik links laten liggen maar wanneer je op zoek bent naar een zachte gezichtsscrub en wat meer budget hebt dan is de facial scrub zeker een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s