Zwangerschapsupdate: week 1 – 4

Joepie, tijd voor de eerste zwangerschapsupdate! Al kan ik hier misschien nog niet echt van een update spreken aangezien de eerste maand eigenlijk niet telt. Toch wil ik graag even terugkijken op hoe ik de weken voor ik wist dat ik zwanger was beleefd heb.

Na het stoppen met de pil kreeg ik een heel onregelmatige cyclus, hierdoor begin ik alles nauwgezet bij te houden om te zien of er toch ergens enige regelmaat te bespeuren viel. Helaas, waar ik dacht dat er eindelijk een beetje ritme in mijn cyclus kwam moest ik de maand erna vaststellen dat dit helemaal niet het geval was. Behoorlijk moeilijk dus om in te schatten wanneer ik nu precies vruchtbaar was!

Hierop besloten we in het voorjaar om eens langs te gaan bij de huisarts, deze stelde ons meteen gerust en zei dat het heel normaal was dat koppels er gemakkelijk 1 jaar over deden om zwanger te worden. Verder kreeg ik te horen dat de pogingen tijdens mijn onregelmatige cyclus eigenlijk niet telden, huh? Ik begreep wel dat mijn vruchtbare dagen moeilijker in te schatten waren maar zwanger worden is toch ook een beetje ‘geluk hebben’?

Enkele maanden later, ergens in september, besloten we dat het tijd was om toch nog eens langs te gaan bij de gynaecoloog, als er iets mis was in mijn lichaam waardoor ik moeilijker zwanger kon worden dan wou ik het graag weten en bekijken wat de opties waren.

26 oktober 2015 was het zover, de dag van de afspraak was aangebroken. Na een kort gesprekje werd er een echo uitgevoerd en wat we toen te zien kregen zal ik nooit vergeten: er zat gewoon een eitje klaar! De gynaecoloog berekende dat ik het komende weekend vruchtbaar was, wat een toeval dat ik net deze week een afspraak had gekregen bij de gynaecoloog! Daarnaast werden we doorverwezen naar haar collega die gespecialiseerd is in fertiliteitsbehandelingen en kreeg ik een voorschrift mee voor hormoonpilletjes. Mocht het deze keer niet lukken dan kon ik alvast beginnen met de pilletjes en een afspraak maken bij haar collega.

Opgelucht gingen we naar huis, deze week was onze kans! De weken daarna verliepen naar mijn gevoel behoorlijk snel maar soms overviel me een vlaag van spanning en bezorgdheid: zou het deze keer gelukt zijn?

14 november 2015: ik had nog steeds mijn regels niet gekregen terwijl het nu toch wel tijd werd, tijd om de zwangerschapstest uit de kast te halen! Ondertussen was ik hier al behoorlijk bedreven in en even later keek ik vol spanning naar de test. Het duurde niet lang vooraleer er een 2de streepje zichtbaar werd, hoera! Eindelijk de bevestiging van wat ik de hele week al stilletjes vermoedde, ik ben zwanger! Enkele dagen later kreeg ik via de huisarts bevestiging via een bloedafname, geen twijfel meer mogelijk!

14 Pinterest Quotes To Inspire You To Make 2015 Your Best Year Yet!:
Bron

2 gedachtes over “Zwangerschapsupdate: week 1 – 4

  1. Zo mooi verwoord, serieus ik heb er tranen van in mijn ogen gekregen…. (die hormonen verlaten uw lijf dus niet he…. 🙂 ) Ik heb in de 4 eerste weken zoveel dingen gedaan die je als pas zwangere beter niet doet… Maar hey, ik wist niet dat ik zwanger was en had er ook helemaal niet aan gedacht dat ik misschien zwanger kon zijn. Zo liet ik een tattoo zetten en vierde ik mijn verjaardag met heel wat cocktails, woeps 🙂 Maar ’t is nog goed gekomen 😉

    • Dankje! Als je niet weet dat je zwanger bent dan kan je er inderdaad geen rekening mee houden uiteraard :)! Er zijn ook zoveel meningen over wat wel en niet kan tijdens een zwangerschap, ik probeer gewoon sinds ik weet dat ik zwanger ben zoveel mogelijk mijn gezond verstand te gebruiken en te doen waar ik me goed bij voel want een vrolijke mama zorgt voor een vrolijke baby, toch? 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s