Getest: My Colruyt app

Sinds iets meer dan een maand heeft de Colruyt een nieuwe app: My Colruyt. Aangezien we hier wekelijks een bezoekje brengen aan de Colruyt zette ik de app meteen op mijn smartphone om deze uit te proberen.

Vooraleer de app er was deelden mijn vriend en ik een boodschappenlijstje in Google Keep. Daarna schreef ik alles op een boodschappenlijstje in de juiste volgorde volgens de indeling van onze Colruyt winkel.
Nu we enkele weken verder zijn is het tijd om te zien of de Colruyt app het haalt van Google Keep.

Ik moet zeggen dat ik er in het begin nogal aan moest wennen omdat ik het niet gewoon ben om met een smartphone rond te lopen in een winkel. Ik schreef alles netjes over op een briefje waardoor ik mijn handen vrij had tijdens het winkelen. Dat vind ik persoonlijk al een eerste nadeel, heel de tijd die smartphone in en uit de handtas want wat doe je er anders mee als je enkel pakken water op je kar wil plaatsen?

Daarnaast merk ik dat mensen nogal ongeduldig of lastig worden omdat je bezig bent met je smartphone. Vermoedelijk mensen die de app nog niet ontdekt hebben?

Tot zover enkele nadelen, gelukkig biedt de app ook heel wat voordelen:

 • Je stelt bij het eerste gebruik je winkel in en krijgt de openingsuren te zien, altijd handig voor een vermoeid warhoofd!
 • Je kan eenvoudig producten toevoegen vanuit je favorieten, je laatste kasticket of vanuit het assortiment. Dit laatste moet je een beetje gewoon worden vind ik. We gebruikten hier eerder al de Collect&Go app waardoor we al vertrouwd zijn met het assortiment en wat we precies onder welke categorie kunnen vinden maar in het begin is het voor sommige producten toch wat zoeken! Daarnaast kan je ook gewoon typen wat je zoekt en krijg je een overzicht van de zoekresultaten.
 • Nadat je je producten geselecteerd hebt kan je aanduiden hoeveel je er wenst mee te nemen.
 • In de app zie je ook meteen de Extra-voordelen zoals je deze thuis toegestuurd krijgt in de folders.
 • Je kan je lijstje delen of afprinten. Heel handig als je met meerdere mensen een lijstje wil beheren!
 • Tijdens het winkelen kan je aanvinken wat je al in je kar hebt liggen.
 • Je kan het weekmenu uit de folder raadplegen, het aantal personen kiezen waarvoor je een bepaald gerecht wil bereiden en meteen de juiste hoeveelheid ingrediënten toevoegen aan je boodschappenlijstje. Interessant voor met de feestdagen!
 • In de app kan je ook jouw voorkeuren/allergieën instellen (bv. glutenvrije producten).
 • Een leuk extraatje: je ziet hoeveel je het afgelopen jaar uitgespaard hebt met je Extra-kaart.
 • Je ziet meteen het product, handig voor wanneer iemand anders producten toevoegd, je krijgt meteen een afbeelding van het product te zien.

Wat mij betreft een heleboel voordelen dus! Het is een eenvoudige app die de folders vervangt en waar je meteen snel een boodschappenlijstje in kan maken.

Het enige wat ik soms vervelend vind is dat je de producten niet in de volgorde van je winkel kan plaatsen. Ik ben dit zodanig gewoon dat ik er nu wel langer over doe om alles te verzamelen in de winkel, zeker wanneer ik een lang boodschappenlijstje heb.

Daarnaast zou het voor mij de ideale app zijn als je je boodschappenlijstje kon doorsturen naar Collect&Go, een integratie dus van de Collect&Go app in de My Colruyt app want het is me momenteel niet zo duidelijk waarom er nu 2 apps zijn?!

Na een maand ben ik dus zeker overtuigd van het nut van de app en gebruik ik deze bij ieder Colruyt bezoekje.

Gebruik jij de My Colruyt app al?

Een gedachte over “Getest: My Colruyt app

 1. Ik heb hem nog niet gebruikt, ik maak altijd een boodschappenlijstje op papier eigenlijk en schrijf dit nooit op in volgorde van de winkel, maar eerder wat per categorie. Zal hem ook eens moeten testen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s